Jack Vreeswijk

Posted · Add Comment

Jack Vreeswijk ger under Skärgårdsfesten en intim konsert tillsammans med gitarristen Love Tholin på Säljö Udde.

Efter strålande framgångar med sin turné ”Två generationer Vreeswijk” kommer nu Jack Vreeswijk till Skärgårdsfesten. Tillsammans med gitarristen Love Tholin gör Jack en intim konsert på Säljö Udde onsdagen den 3 augusti. Under kvällen får publiken följa med på en musikalisk resa som innehåller nostalgi blandat med nymodigheter. Med låtar som ”Brev från kolonien” och ”Balladen om Fredrik Åkare och den söta Cecilia Lind” och ”Blues för fatumeh”.

– Vi har jobbat med Jack innan och vet att det kommer att bli en fantastisk kväll i skärgården när han kliver upp på scenen på Säljö Udde, säger Robin Åkerman, projektledare för Karlskrona Skärgårdsfest.

Jack är inte bara son till en av tidernas främsta trubadurer Cornelis Vreeswijk, han är själv kompositör och artist som gjort fyra hyllade fullängdsalbum. På hans meritlista finns även ett antal musik-stipendier och musiken från filmen om Cornelis liv.

– Vi är både glada och stolta över att få bidra till utbudet på Skärgårdsfesten med en så stor artist som Jack Vreeswijk på Säljö udde. Jag är själv uppväxt med hans pappa Cornelis musik och är väldigt spänd på att avnjuta både Jacks egna låtar och hans tolkningar av Cornelis, säger Christer Ericsson på Säljö Udde.